6 typer hestevæddeløb og klasser: Forklaret

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du er ny til den spændende sport hestevæddeløb, er en af de første ting, du bliver nødt til at lære om, de forskellige klasser af racer, og hvad forskellene er mellem dem. Det kan umiddelbart virke som en stejl indlæringskurve, men du vil have ny viden, der kan hjælpe dig med at forstå og nyde denne spændende sport bedre med lidt tålmodighed. Vi gennemgår hver klasse og fortæller dig om kvalifikationerne, inklusive vægt, køn og alder, for at hjælpe dig med at foretage et informeret væddemål næste gang du er på banen.

De 6 typer hestevæddeløb

1. Hævde hestevæddeløb

Påkrævende hestevæddeløb giver ejere mulighed for at købe og sælge heste på banen. Hver hest i et kravløb er til salg, og købere vil gøre krav på en hest til en bestemt pris før løbet og overtager ejerskabet af hesten efter løbet. Alle heste har ens værdi, alder og vægt, og vinderen er meningsløs for købere og sælgere, men hvis hesten vinder, vil overskuddet gå til den tidligere ejer. Priserne varierer typisk fra $1000 til $100.000, og mere end halvdelen af de fuldblodsløb, der afholdes i Nordamerika, er Claiming Horse Races.

Billede
Billede

2. Valgfrit krav

Valgfrie hestevæddeløb svarer til kravløb, men ikke alle heste er til salg. Ejeren kan vælge, om en køber kan købe hesten før løbet, og hestepriserne starter norm alt tættere på $100.000 end ved krav om løb. Valgfrie kravløb er en god måde at teste en hests færdigheder mod andre lignende heste, før du beslutter dig for at sælge.

Billede
Billede

Jomfruhestevæddeløb

Maiden hestevæddeløb er for heste, der aldrig har vundet et løb. Mange heste, men ikke alle, vil starte deres karriere her. En hest, der ikke har vundet et løb, vil fortsætte med at køre disse løb. Når den vinder, siger ejerne, at hesten "brød sin jomfru", og den vil gå videre til andre racer. Der er to klasser af jomfruhestevæddeløb.

3. Jomfruhestevæddeløb – klasse 1

Jomfruhestevæddeløb giver ejere en chance for at sælge deres heste til en reduceret pris. Ejere vil sandsynligvis sælge heste, der ikke viser løfte under jomfruløb. Ligesom de andre løb vil købere gøre krav på hesten inden løbet starter, og løbsresultatet har ingen betydning for salget, men sælger vil indkassere eventuelle gevinster, hvis hesten vinder.

Billede
Billede

4. Maiden Special Weight Races – Klasse 2

Maiden Specialvægtløb er for heste, som ejere tror vil begynde at vinde og gå videre til større konkurrencer. Købere kan ikke gøre krav på disse heste, og der er begrænsninger på alder, køn, type overflade og afstand, der tillader en træner at vælge et løb, den kan vinde.

Billede
Billede

5. Allowance Horse Races

Allowance-hestevæddeløb er for ikke-jomfruheste, der ikke er til salg. Det kaldes et friløbsløb, fordi en hest skal opfylde visse krav for at kunne løbe. Nogle løb vil have flere betingelser for at deltage, mens andre vil have meget få. Disse løb har norm alt højere punge og kan være lukrative for en træner med en god hest, der opfylder kravene til flere løb.

Billede
Billede

6. Stakes Horse Races

Stakes-løb er det øverste niveau, når det kommer til hestevæddeløb. Indsatser refererer til det adgangsgebyr, der kræves, når hesten er berettiget. Der er fire typer indsatsløb bedømt G1, G2, G3 og Stakes. G1 står for grad et, og det er det dyreste hestevæddeløb i Amerika. Udbetalinger i G1-løbene overstiger ofte 10 millioner dollars. For eksempel er Kentucky Derby et G1 stakes race for 3-årige fuldblods.

Billede
Billede

Afslutning

De fleste heste starter ofte i jomfruløbene. Ejeren kan vælge at sælge hesten under jomfruløbene, hvis den ikke præsterer korrekt, eller de kan kigge efter et jomfru-specialvægtet løb, der kan gøre hesten til en vinder. Når den først bryder sin jomfru, vil ejeren sandsynligvis forsøge at få hesten til ydelses- og indsatsløb for at tjene penge. Når det bliver tid til at sælge hesten, vil ejeren sandsynligvis deltage i et hestevæddeløb, hvor en anden køber kan købe den.

Vi håber, du har nydt at læse denne guide og fundet svarene på dine spørgsmål. Hvis vi har hjulpet dig med at forstå racerkortet bedre, så del venligst disse seks forskellige hestevæddeløb og klasser på Facebook og Twitter.